Groningen

Tussen het Leekstermeer en het Lauwersmeer, in het westen van de provincie Groningen, ligt een mooi vakantiegebied, Het Westerkwartier. Wij zijn gevestigd in dit gebied; nabij Zevenhuizen. Een verrassend gebied, met twee totaal verschillende landschapstypen omsloten door de Friese en Drentse grens.

In het noordelijk Westerkwartier begint het oude Groninger dijkenlandschap, dat eindigt bij de dijk langs de Lauwerszee. Daartussen liggen weilanden, in het voorjaar rijk begroeid met paardebloemen en grote akkerbouwgebieden. De bezoeker treft er prachtige vergezichten aan en vindt er de rust en de ruimte, die men tegenwoordig graag zoekt. Het gebied is rijk aan cultuurhistorisch erfgoed zoals molens, kerken en monumentale boerderijen, veelal met een gracht eromheen. De kanalen lenen zich goed voor de kleine recreatievaart en men kan er uitstekend wandelen, fietsen en kanovaren. De grotere plaatsen in dit gebied zijn: Zuidhorn, Grijpskerk, Aduard, Oldehove en Noordhorn. Het Noordelijk Westerkwartier maakt deel uit van het Lauwersland. Dat is de naam van een jong toeristisch gebied, dat ten noorden van de spoorlijn Groningen-Leeuwarden ligt en zich uitstrekt tot de Waddenzee. 

In het zuidelijk Westerkwartier vindt men een coulisselandschap. De landerijen worden omsloten door houtwallen, die bijdragen aan een landelijke schoonheid. De houtwallen dienden vroeger als veekering, terwijl een gedeelte gebruikshout was voor de boer. Bij de karakteristieke houtwallen treft u een rijk vogelleven aan. Het is een prachtige gebied voor wandelaars, fietsers en ruiters. Maar ook surfers en kanoƫrs zijn er goed af. De grotere plaatsen zijn: Leek, Marum, Grootegast, Niekerk en Tolbert.

Met name Leek is een centrum voor veelzijdige dagrecreatie dankzij het historische landgoed Nienoord met tal van attracties. 

In het Westerkwartier kan men terecht voor een korte en lange vakantie. Voor uw overnachting kunt u bij ons terecht. U kunt dan genieten van de prachtige natuur in het Westerkwartier, één van de mooiste streken van ons land, waar ruimte, rust en weidsheid een prominente rol spelen. 

Al met al, het Westerkwartier in de provincie Groningen is uw bezoek meer dan waard.